Sapa mecanizata
Constructia oricarui imobil incepe cu realizarea fundatiei, iar sapa are rolul de a nivela si egaliza suprafata ce sta la baza pardoselii dintr-un imobil. Sapa consta intr-un strat din mortar ciment, care se aplica direct pe stratul suport sau un alt strat intermediar.
Sapa trebuie sa se usuce in mod natural, metodele prin care se forteaza uscarea nefiind recomandate. La turnarea in exterior, sapa trebuie protejata de soare, intrucat uscarea brusca poate duce la aparitia fisurilor. Compozitia mortarului variaza in functie de tipul pardoselii, astfel ca si tarifele noastre difera de la proiect la proiect.
Deoarece exista mai multe tipuri de sape, noi va punem va stam la dispozitie cu tehnica de turnare mecanizata, acesta fiind mult mai avantajoasa fata de metoda clasica.
Principalul avantaj al turnarii sapei mecanizate este acela ca toate operatiunile se desfasoara in mod mecanizat, scutind mult timp, efort fizic, numar de muncitori implicati, dar si bani.
Cum se intampla turnarea mecanizata a sapei?
Cimentul, nisipul si apa care intra in compozitia mortarului (sapei) sunt turnate intr-un utilaj care le amesteca si omogenizeaza. Apoi, prin intermediul unei pompe al al unui furtun, mortarul este impins si trimis in camera in care se toarna sapa. Celalalt capat al furtunului este in varful unui trepied iar un muncitor misca trepiedul pe toata suprafata camerei, pentru a lasa o cantitate uniforma de mortar.
Sapa de egalizare este un strat din mortar de ciment, ce se aplica pe santier direct pe stratul suport, cu sau fara aderenta, sau pe un strat intermediar de termoizolatie. Sapele de egalizare se aplica in minim 3 cm si grosimea lor creste in functie de mai multi factori, daca pardoseala este incalzita, este termoizolata, traficul la care va fi supusa etc.
Sapa autonivelanta este un mortar special, uscat, predozat, sub forma de pulbere, alcatuita din ciment sau sulfat de calciu (ipsos), nisipuri fine, adaosuri minerale si aditivi care in amestec cu apa formeaza in stare proaspata, o masa de nivelare cu o buna lucrabilitate, iar in stare intarita un strat superficial continuu, fara fisuri, rezistent la socuri si uzura, aderent la suport. Sapele autonivelante se utilizeaza la corectarea problemelor de neplaneitate, a denivelarilor locale sau generale ale suprafetelor din beton (sapa de ciment, ipsos, magnezit) la plansee din beton armat prefabricat sau monolit precum si la betoanele de pardoseala. Aceasta se utilizeaza la interior sau exterior, la cladiri civile, hale industriale, garaje, parcaje, alei, etc, pentru corectarea stratului suport peste care urmeaza sa se aplice finisaje de pardoseala, calde sau reci.
Elicopterizarea, o alta operatiune mecanizata, intervine in cazul turnarii sapelor clasice si are rolul de sigilare a peliculei exterioare si realizarea unei bune planeitati.
Asadar, apeland la serviciile noastre pentru sape mecanizate si elicopterizate, beneficiati de calitate superioara, dar si un timp mai scurt de executie, datorita tehnologiei moderne din dotare. Experienta vasta si personalul bine instruit stau la baza reusitei noastre pentru fiecare lucrare, indiferent de complexitatea acesteia.